Lillemor Karlsson

fredag 8 april 2011

Hantera dina känslor för att bemästra ditt liv

Bästa kollega och medlem,

Det var helt fantastiskt att se våren spricka ut och körsbärsträden stå i blom när vi var i Luxembourg den 31 mars-2 april. Våren går ju lite trögare här hemma får man erkänna.

Mottagningen (Welcome reception) ägde rum den 31 mars och vi hälsades välkomna till landet av Luxembourgs turistminister. Hon påtalade vikten av att ha nätverk och att vi kvinnor också måste stödja varandra oavsett position - något som jag gärna skriver under på!

 

Från vä: Luxembourg turistminister,
EUMA Luxembourgs ordförande Catherine Johannsson,
European Chairmen Maria Lazarou, project leader logistics Valérie Aughuet


EUMA Training day föregås alltid av council möten, dvs då alla ordföranden, kassörer och PR-ansvariga från respektive medlemsland träffas för att utveckla och driva EUMA vidare. På councilmötena i år deltog från Sverige; Eva Borg, PR ansvarig och jag själv. Det var en bra dag med fullt schema, bland annat så genomfördes en workshop där vi diskuterade hur vi synliggör EUMA. En positiv nyhet är att antalet medlemmar i EUMA ökade under 2010 och Sverige är ett av de medlemsländer som hade störst ökning. Vi får alla hjälpas åt så att denna positiva trend håller i sig!  Vi diskuterade även hur EUMA kan använda de sociala medierna bättre framöver.
Ordförandena från Finland, Danmark, Norge, Sverige!

European committee secretary Carla Veldhuizen-Ennik pratas vid med
Sonia Vanular, Founder of European Management Assistants

Fredagen avslutades på restaurant Le Sud som har 1 stjärna i Michelin-guiden och som vanligt när vi är över 100 deltagare från olika länder i Europa så blev det en hög stämning! Le Sud bjöd på en utsökt middag och då ska vi inte tala om själva efterrätten, som Eva tog bild på godsakerna...


Så var det dags för själva Training Day 2011 på ämnet "Emotional Intelligence - Master your emotions - To master your life" med kursledare Angie Katselianos, President and CEO of Platinum Performance International. Vi var fyra personer från Sverige som deltog utav 120 totalt.


Det var en workshop med aktivt deltagande som fokuserade på de processer som ger resultat för att lösa negativa känslor. De personer i ens omgivning som man har svårt för på olika sätt har ofta något som vi själva har, dvs att vi speglar oss i dem. Vi fick många bra och handfasta råd att ta med oss hem eftersom för att utvecklas så är det ett ständigt arbete med sig själv!

Nu ser jag fram emot höstens konferens i Zürich - den 37:de i raden! Ämnet för i år är "The world is changing - our profession is moving" och snart kommer information samt anmälan ligga ute på www.euma.org.


Hälsningar

Else-Britt
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar