Lillemor Karlsson

fredag 17 juni 2011

Return of Investment vs Executive Assistant

Bästa kollega och medlem,

I Harvard Business Review kan ni läsa och tal del av ett video inslag med Melba Duncan -  The Case of Executive Assistant om hur kostnadseffektivt det är att ha assistenter på management nivå - return of investment. Effektiva assistenter kan bidra stort till produktivitetet på alla nivåer i organisationen - något som jag tror att vi är ense om. Man menar också att många företag har gått för långt med att lägga ut administrativa uppgifter på medarbetarna i organisationen så att de inte kan fokusera på vad de är egentligen anställda för. Artikeln tål att diskuteras vilket jag hoppas att vi får tillfälle till i höst.

EUMA Sweden fick annars en fantastisk bra början på 2011 med hela 19 nya medlemmar som vi önskar varmt välkomna.

En klar förbättring på att synliggöra EUMA har vi gjort dels var vi representerade på Företagsuniversitetets årliga konferens Vidgade Vyer och fick där en bra chans att nätverka bland deltagarna. En av våra medlemmar Eva Borg blev intervjuad i Dagens Industri med artikeln "Filter mot omvärlden" - inte illa! Till vårt årliga seminarium som i år var den 19 mars på Stallmästaregården i Stockholm kom hela 69 deltagare - fantastiskt! På seminariet fick råd och tips om hur vi kan bli än mer innovativa och inte minst hur vi kan ha hjälp av mindfulness i dagens höga arbetstakt. Office Professional Award var för andra året i rad ett lyckokast med två nominerade EUMA medlemmar; Monica Vikingsson och Elena Aylott. Våra regioner har erbjudit flera aktiviteter med hög aktuella ämnen som exempel Dress for success, Eventplanering, Möten & Protokoll, Tips för privatekonomin.

Du hittar bl a artikeln från Dagens Industri på vår hemsida under Pressartiklar.

Vid styrelsen sista möte för våren som ägde rum  den 10 juni på Telia Soneras huvudkontor i Stockholm (tack till Eila) så kändes det som om året börjat bra!

 Else-Britt Lundgren, ordförande och Elena Aylott, regionansvarig East
 Eva Borg, PRO, Monica Johansson, regionansvarig North och Anne Rylow, Vice PRO
Eila Sandberg, sekreterare

Jag kan redan nu informera om att höstens programtablå kommer att erbjuda spännande ämnen och ett av dessa är EUMA Swedens höstseminarium 2011 kommer äga rum i november och som tidigare genomföras i East, West och South. Tema blir "Karriärplanering - bygg ditt egna nätverk" med Nina Jansdotter som är beteendevetare, coach, författare och krönikör i ämnet. Mer information kommer läggas upp på hemsidan till hösten.

Snart vankas midsommar och semestertider...
Trevlig sommar!

Else-Britt

1 kommentar: