Lillemor Karlsson

söndag 4 mars 2012

Olika sätt att uppmärksamma vår yrkesroll

Denna helg har vi fått känna på lite vårvärme här i huvudstaden! Hur underbart är det inte att hitta en plats med lä och sitta där och njuta av solens strålar...

Jag skulle vilja uppmärksamma några saker som skett den senaste tiden och som gör vår yrkesroll synlig samt att vi håller vår kompetensen hög.

Företagsuniversitetets utbildning Executive Assistants är nu inne i sin slutfas. Chefsenkäten som Företagsuniversitetet och EUMA Sweden genomförde 2010 har använts när programmet för kursen har lagts upp. En del handlar om 7 Skills och genomförs i London. Jag och Eila Sandberg, som varit bollplank i framtagandet av kursprogrammet, deltog under veckoslutet den 9-12 februari i London. En härlig grupp på 11 som går denna "master class"! Till en av middagarna var EUMA-medlemmar från UK inbjudna - det blev en festlig kväll ,som man inte kunde ta miste på, när ljudnivå höjdes av alla samtal runt borden.


Stefan Haglund, VD Företagsuniversitetet


Eila Sandberg till vä med en av medlemmarna av EUMA UK

Är du intresserad av att veta mer om kursen? Gå in på denna länk: Företagsuniversitetet startar en ny kursomgång av Executive Assistant den 17 september 2012

Jag hoppas att ingen har missat att Office Professional Award delades ut i år för fjärde gången. I år var det också första gången som det skedde tillsammans med Företagsuniversitetets konferens Vidgade vyer den 20-21 februari på Berns Salonger. Tre super-professionella kandidater presenterades och där Gunilla Asp, VD-assistent på Sveriges Television, tog hem GuldGemet 2012. Glad är jag också att kandidaterna Mari-Louise Evans, VD-assistent Holmen AB och Katarina Hjälmheden, GD-sekreterare på Statskontoret är medlemmar i vårt nätverk!

Katarina Hjälmheden, Mari-Louise Evans och Gunilla Asp

Nordic Choice Hotels lanserade i ett nytt pris - Upcoming Office Professional of the Year - och fick Elena Aylott, Executive Assistant på Oriflame Cosmetics mottaga detta pris. Elena även hon medlem och ansvarig för region East.


Office Professional Award är ett viktigt initiativ för att uppmärksamma vår yrkesroll och att få förebilder att inspireras av!

Dag två på Vidgade vyer presenterade jag vad vårt nätverk arbetar för och delar av resultatet från vår medlemsenkät 2012. Jag fick chans att nätverka med flera av deltagarna - mycket trevligt och givande!

Nu ser jag fram emot EUMA Sweden seminarium "Join the future - why not? den 16 mars i Malmö då vi har många eminenta föreläsare på programmet. Läs om programmet på http://www.euma-sweden.se/

Hälsningar
Else-Britt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar